وبلاگ

پنجره و درب یو پی وی سی چیست؟

یو پی وی سی

پنجره و درب یو پی وی سی چیست؟:بسیاری از ما به احتمال زیاد نام یو پی وی سی یا UPVC را شنیده ایم. چرا که یو پی وی سی از جمله مهمترین و اصلی ترین موادی است که در ساخت درب و پنجره از آن استفاده می‌شود. به همین دلیل پنجره‌ها و درهای یو پی وی سی برای بسیاری از ما آشنا هستند. اما اگر از اکثریت ما بپرسند که یو پی وی سی چیست؟ شاید در جواب آن ندانیم، که چه بگویم. با وجود این که اکثریت ما اسم یو پی وی سی را شنیده ایم. ولی با این حال، اطلاعات کامل و درستی در مورد آن نداریم. از این رو، در این مقاله به دنبال بررسی چیستی یو پی وی سی هستیم. برای آشنایی با یو پی وی سی همراه با ما باشید.

پنجره و درب یو پی وی سی چیست؟


یو پی وی سی چیست؟

برای بسیاری از ما که اسم پنجره‌ها و درب‌های یو پی وی سی را می‌شنویم. این سوال پیش می‌آید، که یو پی وی سی یا UPVC چیست و چه خصوصیت و مزیت‌هایی دارد؟

در پاسخ به این سوال و سوالات مشابه باید گفت، یو پی وی سی در واقع نوعی پلی وینیل کلراید سخت شده است. در مصارف ساختمانی به آن برخی مواد خاص افزوده می‌شود و در تولید درب و پنجره به کار می‌رود. چرا که استفاده از یو پی وی سی در تولید درب و پنجره موجب استحکام و زیبایی آن می‌شود و نظر خریدار و مشتری را به خود جلب می‌نماید. ماده پلی وینیل کلراید که یو پی وی سی در حقیقت نوعی از آن است، از مشتقات نفت خام و یا گاز طبیعی است.

امروزه در تولید و ساخت درب و پنجره‌های مدرن از ماده اولیه یو پی وی سی استفاده می‌شود. یو پی وی سی مخفف عبارت Unplasticised Poly Vinyl Choloride است. این ماده از اجزای مختلفی ساخته شده است. از جمله اجزای سازنده یو پی وی سی می‌توان به ماده پایدار کننده، ماده تنظیم کننده ضربه، دی اکسید تیتانیوم و کربنات کلسیم اشاره کرد. هر کدام از این ماده‌ها خصوصیات منحصر به فردی را به یو پی وی سی می‌دهد. مانند پایدار کننده که سبب افزایش مقاومت یو پی وی سی در برابر حرارت و تابش نور خورشید می‌شود، ماده تنظیم کننده ضربه، مقاومت آن را در برابر ضربه افزایش می‌دهد و ماده دی اکسید تیتانیوم برای سفیدی رنگ و کربنات کلسیم به عنوان پر کننده فیلر (Filler) است.

با توجه به مشتقاتی که یو پی وی سی دارد، از این ماده برای تولید درب و پنجره استفاده می‌شود. چرا که، این ماده یکی از بهترین و مناسبت ترین مواد برای تولید درب و پنجره‌های ساختمانی محسوب می‌شود. از این رو، پنجره‌ها و درب‌های یو پی وی سی یکی از بهترین و پر فروش ترین پنجره‌ها و درب‌ها ساختمانی هستند. 

با توجه به مشتقاتی که یو پی وی سی دارد، از این ماده برای تولید درب و پنجره استفاده می‌شود. چرا که، این ماده یکی از بهترین و مناسبت ترین مواد برای تولید درب و پنجره‌های ساختمانی محسوب می‌شود. از این رو، پنجره‌ها و درب‌های یو پی وی سی یکی از بهترین و پر فروش ترین پنجره‌ها و درب‌ها ساختمانی هستند.

با توجه به مشتقاتی که UPVC دارد، از این ماده برای تولید درب و پنجره استفاده می‌شود. چرا که، این ماده یکی از بهترین و مناسبت ترین مواد برای تولید درب و پنجره‌های ساختمانی محسوب می‌شود. از این رو، پنجره‌ها و درب‌های یو پی وی سی یکی از بهترین و پر فروش ترین پنجره‌ها و درب‌ها ساختمانی هستند. 

علاوه بر این، یو پی وی سی به دلیل ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فردی که دارد، مزایا و کاربردهای فراوانی دارد. در صنعت ساختمان سازی از این ماده برای تولید انواع درب‌ها و پنجره‌های ساختمانی استفاده می‌شود. علاوه بر این تنوع و رنگ بندی این محصول بسیار ایده آل است و در جلب نظر مشتری و فروش بسیار اثر گذار است.  

افزون بر این که از پو پی وی سی در صنعت ساختمانی استفاده می‌شود، مصارف دیگری هم دارد. استفاده از یو پی وی سی به عنوان ضربه گیرها، پرکننده ها، کرکره ها، کفپوش‌ها و غیره از جمله استفاده‌هایی است که از یو پی وی سی انجام می‌شود.  

مزایا و معایب یو پی وی سی

بی شک هر چیزی در کنار داشتن مزایای بسیار، معایبی هم دارد. یو پی وی سی هم از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین یو پی وی سی هم مزایا و معایب خاص خود را دارد. برای افراد که می‌خواهند از ورود گرد و غبار به داخل خانه‌های خود جلوگیری کنند، استفاده از پنجره‌های یو پی وی سی دوجداره عالی و مناسب خواهد بود. چرا که مهم ترین و اصلی ترین مزیتی که استفاده از پنجره‌ها و درب‌های یو پی وی سی دارد، حفظ انرژی داخل و مطلوب نگه داشتن دمای داخلی ساختمان است.

علاوه بر این این پنجره‌ها و درب‌ها به نوعی عایق صوتی بوده و موجب می‌شود که سر و صدای بیرون و اطراف به داخل خانه نفوذ پیدا نکنند. از دیگر مزایایی که استفاده از درها و پنجره‌های یو پی وی سی دارد، مقاومت زیاد آن در برابر حرارت زیاد و آتش سوزی است. بنابراین یو پی وی سی به عنوان عایق الکتریسیته هم است. در نهایت از دیگر مزایایی که استفاده از یو پی وی سی در تولید درب و پنجره‌های ساختمانی دارد، باید به مقاوم بودن آن در برابر عوامل شیمیایی و پوسیدگی و غیره … اشاره نمود.

با وجود این که، یو پی وی سی از مزیت‌های زیادی برخوردار است، ولی با این حال، به دور از معایب هم نیست. مزیت‌های اشاره شده زمانی مفید و کاربردی خواهد بود، که یو پی وی سی استفاده شده در تولید درب و پنجره از کیفیت بالا و مناسبی برخوردار باشد. در صورتی که کیفیت یو پی وی سی استفاده شده بالا و خوب باشد، در این صورت معایبی را برای این محصول نمی‌توان پیدا کرد. ولی اگر کیفیت نامناسب باشد، در این صورت مزایای آن تبدیل به معایب آن خواهد شد.

در مجموع می‌توان گفت که سبک بودن، عدم اشتعال، عایق بودن در برابر حرارت و الکتریسیته، مقاوم بودن در برابر مواد شیمیایی و بیولوژیک، سیقل پذیر بودن سطوح آن و غیره از مهم ترین و اصلی ترین مزیت‌های پروفیل یو پی وی سی است. چنین ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فردی موجب شده است، که یو پی وی سی به جایگزین مناسب برای آلیاژهای فلزی و غیره فلزی در صنعت درب و پنجره سازی تبدیل شود.

انواع یو پی وی سی

برای بسیاری از ما که نام درب و پنجره‌های یو پی وی سی را می‌شنویم. فکر کردن به این مورد که یو پی وی سی می‌تواند نوع‌های مختلفی داشته باشد و تنها یک مورد آن در تولید درب و پنجره استفاده می‌شود، تا حدودی دور از ذهن است. با این حال، انواع یو پی وی سی وجود دارد، که در بخش‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله این‌ها می‌توان به یو پی وی سی فریم اشاره کرد. این یو پی وی سی در تولید و ساخت کلاف پنجره مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع دیگری از یو پی وی سی، پروفیل لنگه است. برای تولید بازشو پنجره از این نوع پروفیل استفاده می‌شود. پروفیل میانی نوع دیگری از یو پی وی سی است که از آن برای تولید ستون پنجره‌ها استفاده می‌شود. علاوه بر این ها، برای تولید لنگه درب از پروفیل لنگه درب استفاده می‌شود. افزون بر این‌ها برای تولید درب‌های باز شو از پروفیل یو پی وی سی درب بیرون بازشو، برای تولید صفحات در هم فقل شوند و برای قسمت‌های پاخور به جای شیشه از پروفیل پانل استفاده می‌شود.

با توجه به آنچه گفته شد، می‌توان گفت که یو پی وی سی در انواع مختلفی وجود دارد و برای تولید هر بخش از در و پنجره از یو پی وی سی خاص و منحصر به فردی استفاده می‌شود. از یو پی وی سی زهوار برای نگه داشتن شیشه و پانل، یو پی وی سی لوله و پروفیل هم برای برای اتصال دو یا چند پنجره مجزا استفاده می‌شود. امروزه برای تولید درب و پنجره از انواع یو پی وی سی‌ها برای بخش‌های مختلف آن بر اساس نیاز و کارکرد آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع مختلف درب و پنجره دوجداره

درب‌ها و پنجره‌های تولید شده از یو پی وی سی انواع و اقسام مختلفی دارند. مهم ترین و اصلی ترین درب‌ها و پنجره‌های تولید شده از یو پی وی سی به شرح زیر هستند.

۱- پنجره‌های کشویی

شاید بتوان گفت که آشناترین و معروف ترین پنجره‌ها و درب‌های تولید شده از یو پی وی سی پنجره‌ها و درب‌های کشویی هستند. همه ما این نوع از درب‌ها و پنجره‌ها را در ساختمان‌های مختلف دیده ایم. پنجره‌های کشویی از دو ریل حرکت و دو یا چند پانل تشکیل می‌شوند. امروزه در بسیاری از ادارات و موسسات و شرکت‌ها این نوع پنجره‌ها را مشاهده می‌کنیم. درب و پنجره‌های دو جداره کشویی از جمله رایج ترین و محبوب ترین درب و پنجره‌ها هستند. این مدل از درب‌ها و پنجره‌های دو جدارها به وسیله غلتک‌های باز شو در روی ریل به صورت افقی باز و بسته می‌شود. برای مناطقی که آب و هوای معتدل دارند استفاده از مدل‌های کشویی توصیه می‌شود.

شاید بتوان گفت که آشناترین و معروف ترین پنجره‌ها و درب‌های تولید شده از یو پی وی سی پنجره‌ها و درب‌های کشویی هستند.

شاید بتوان گفت که آشناترین و معروف ترین پنجره‌ها و درب‌های تولید شده از یو پی وی سی پنجره‌ها و درب‌های کشویی هستند.

2- پنجره‌های لولایی

نوع دیگری از پنجره‌هایی که از جنس یو پی وی سی تولید می‌شوند، پنجره‌های لولایی هستند. این پنجره‌ها که به سمت داخل و یا بیرون باز می‌شوند و یا از پایین به بالا باز و بسته می‌شوند. استفاده از یو پی وی سی در تولید این نوع پنجره‌ها سبب افزایش کارآیی و عمر این پنجره‌ها می‌شود.

این پنجره‌ها که به سمت داخل و یا بیرون باز می‌شوند و یا از پایین به بالا باز و بسته می‌شوند.

این پنجره‌ها که به سمت داخل و یا بیرون باز می‌شوند و یا از پایین به بالا باز و بسته می‌شوند.

3- پنجره‌های شیب دار لولایی

نوع دیگری از پنجره‌ها که از یو پی وی سی تولید می‌شوند، پنجره‌های شیب دار  لولایی است. این پنجره‌ها با یک شیب امکان باز شدن به سمت بالا را دارند. لولاهایی که در پایین پنجره‌ها قرار گرفته است، این امکان را برای پنجره به وجود می‌آورد.

این پنجره‌ها با یک شیب امکان باز شدن به سمت بالا را دارند.

این پنجره‌ها با یک شیب امکان باز شدن به سمت بالا را دارند.

4- درب و پنجره دو جداره مدل آکاردئونی

این مدل از درب و پنجره‌های دوجداره مانند دستگاه آکاردئون باز و بسته می‌شوند. یعنی این که لولا در یک سمت از پنجره و یا درب قرار دارد. در این مدل از درب و پنجره‌های دو جداره غلتک‌ها و ریل‌ها به صورت افقی در بالا و یا پایین پنجره نصب می‌شود و لنگه‌ها را به حرکت در می‌آورد. برای مکان‌های پر تردد استفاده از این مدل از درب و پنجره‌های دو جدارها بسیار مناسب خواهد بود.

این مدل از درب و پنجره‌های دوجداره مانند دستگاه آکاردئون باز و بسته می‌شوند.

این مدل از درب و پنجره‌های دوجداره مانند دستگاه آکاردئون باز و بسته می‌شوند.

5- استفاده از درب و پنجره‌های دوجداره تک حالت بازشو

نوع دیگری از درب‌ها و پنجره‌های دوجداره به وسیله لولا باز و بسته می‌شوند. لولای استفاده شده در این درب‌ها و پنجره‌ها قابلیت و امکان تنظیم را دارد. لولای این درب و پنجره‌ها به صورت معمولی و در حول یک محور با زوایه ۹۰ درجه حرکت می‌کند. برای مکان‌هایی که هیچ گونه مزاحمتی وجود ندارد، استفاده از این درب و پنجره‌ها بسیار مناسب است. البته وقتی می‌گویم، مزاحمت، منظور مزاحمت‌هایی است که به وسیله لوازم خانه مانند پرده ها، و یا سایر وسایل برای درب و پنجره ایجاد می‌شود است. از جهت صرفه اقتصادی هم این مدل از درب‌ها و پنجره‌های دوجدار بسیار مناسب و به صرفه هستند.

لولای استفاده شده در این درب‌ها و پنجره‌ها قابلیت و امکان تنظیم را دارد.

لولای استفاده شده در این درب‌ها و پنجره‌ها قابلیت و امکان تنظیم را دارد.

6- درب و پنجره‌های بالا باز شو

این درب و پنجره‌ها را بسیاری از ما دیده ایم و یا استفاده می‌کنیم. این نوع از درب و پنجره‌های دو جداره مدل بالا بازشو هستند. که به وسیله لولاها باز و بسته می‌شوند. لولاهای این نوع از درب و پنجره‌ها قابلیت تنظیم دارند. همان طور که از اسم این مدل، پیدا، این درب و پنجره‌ها به سمت بالا و با زوایه مشخص باز و بسته می‌شود. استفاده از این مدل از درب و پنجره‌ها برای مکان‌هایی که نیاز به تهویه طولانی مدت ندارند، مناسب است. علاوه بر این از این نوع از درب و پنجره‌ها می‌توان در سرویس‌های بهداشتی، پارکینگ ها، نورگیرها و اماکن مشابه استفاده نمود.

این نوع از درب و پنجره‌های دو جداره مدل بالا بازشو هستند.

این نوع از درب و پنجره‌های دو جداره مدل بالا بازشو هستند.

درب و پنجره‌های مدل دو حالت باز شو

از دیگر درب و پنجره‌های دو جداره، می‌توان به مدل دو حالت باز شو اشاره نمود. این مدل هم مانند سایر مدل‌ها به وسیله لولاها باز و بسته می‌شود. به دلیل این که مکانیزم حرکتی آن به هم متصل بوده امکان باز و بسته شدن در اطراف هم ممکن است. در این مدل هم مانند سایر مدل‌ها امکان تنظیم لولاها  وجود دارد. این مدل از درب‌ها و پنجره‌های دو جداره می‌توان گفت که ترکیبی از دو مدل دیگر است.

این مدل هم مانند سایر مدل‌ها به وسیله لولاها باز و بسته می‌شود. به دلیل این که مکانیزم حرکتی آن به هم متصل بوده امکان باز و بسته شدن در اطراف هم ممکن است.

این مدل هم مانند سایر مدل‌ها به وسیله لولاها باز و بسته می‌شود. به دلیل این که مکانیزم حرکتی آن به هم متصل بوده امکان باز و بسته شدن در اطراف هم ممکن است.

مدل درب حیاط و بالکن

نوع دیگری از درب‌ها و پنجره‌های دو جدار، مدل درب حیاط و بالکن است. این مدل می‌تواند به صورت افقی باز و بسته شود. لولاهای این مدل هم مانند مدل‌های دیگر قابل تنظیم شدن است و به دلیل داشتن دستگیره در دو طرف آن، می‌توان آن را قفل کرد. استفاده برای تراس و بالکن از این نوع درب‌های دوجدار بسیار مناسب است. البته از این مدل برای مکان‌هایی که تردد زیادی دارند، نیز استفاده می‌شود.  

درب بالکن UPVC

درب بالکن UPVC

پنجره‌های بازشو لیفت اند اسلاید (Lift & slid)

از دیگر نوع درب و پنجره‌های یو پی وی سی پنجره‌های باز شو لیفت اند اسلاید است. این پنجره‌ها به صورت دو حالت بسته و باز به صورت لیفت عمل می‌کند. در این پنجره ها، دستگیره به سمت بالا چرخیده می‌شود و یراق بازشو را به سمت بالا کشیده می‌شود.

پنجره‌های باز شو لیفت اند اسلاید

پنجره‌های باز شو لیفت اند اسلاید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *